Nikolaj Nørlund

 

Arrangementet er afsluttet

Forbrændingen, Vognporten 11, 2620, Albertslund

Billetpriser: Unum. ståplads 20 DKK inkl. gebyr

Nikolaj Nørlund var i første halvdel af 90erne frontfigur i kultbandet Trains & Boats & Planes, der var blandt de danske bannerførere indenfor melankolsk, tyst støjende og melodisk lo-fi rockmusik. T&B&P udgav bare to albums og et minialbum – og høstede store anmeldelser i både hjemlandet og i UK og USA, hvor deres albums også blev udgivet. Trains & Boats & Planes spillede sit afskedsgig på Roskilde Festival i sommeren 1994 – og året efter var Nørlund aktuel med debutalbummet fra Rhonda Harris, bandet der siden har været musikalsk platform for hans engelsksprogede udgivelser. Det store publikum fik for alvor øjne og ører op for Nikolaj Nørlund i ´96, da han sendte sin dansksprogede udgivelse ”Navnløs” på gaden.

Albummet bød på en både minimalistisk og stærkt blåtintet tonsætning af Michael Strunges digte – og singlen ”Lille Digt” var i ugevis nummer 1 på Det Elektriske Barometer. Året efter fulgte Nørlund op med ”Nye Optagelser”, der cementerede hans status som ”manden, der kan skrive egne sange på dansk, som kun C.V. Jørgensen på en exceptionel god dag gør ham efter” (citat Berlingske Tidende, september 2006). Nikolaj Nørlund har siden skiftet mellem dansk og engelsk som sangsprog, på jævnlige udgivelser både i eget navn og som Rhonda Harris med skiftende musikere bag sig. I 2001 lancerede Nørlund sit eget pladeselskab Auditorium – i dag et af de væsentligste indieselskaber i Danmark. Det er også blevet til både film- og teatermusik, som bl.a. det ambitiøse samarbejde med digteren Naja Maria Aidt om forestillingen ”Blæs På Odysseus - der blev opført på Thorvaldsens Museum og senere udgivet på albummet ”Odysseus” (2000). 

Nikolaj Nørlund har været nomineret til utallige hædersbevisninger – og har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds tre årige arbejdslegat, Carlsbergs Idélegat, Københavnerprisen og flere Steppeulve og Danish Music Awards. Nørlund turnerer jævnligt – både som solist, i duo- eller trio sammenhæng og sammen med Rhonda Harris.

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om et godt arrangement

Vælg dato:

Føj til din kalender

Vælg den kalender du ønsker at bruge fra listen herunder:

Reminder via SMS:

Indtast dit mobilnummer og få en reminder inden start:

Vælg dato:

Login på din profil

Indtast dit brugernavn og din adgangskode: