Ildfuglen

 

Arrangementet er afsluttet

MantziusLive, Johan Mantzius Vej 7 A, 3460, Birkerød

Billetpriser: Standard, num. 20 DKK inkl. gebyr

Introduktion til stykket kl. 18.30
Arrangementsstart kl. 19.30

Det bliver en aften i dansens tegn, når Dansk Danseteater inviterer publikum indenfor til to forskellige værker af koreografen Tim Rushton. 
Ildfuglen indledes nemlig af en lille koreografisk appetitvækker kaldet ”Men in Coats” skabt af Rushton i 2010. Værket danses til toner fra den New York-baserede komponist Philip Glass. Aftenens premiere er Tim Rushtons nye udgave af Ildfuglen. 
Den oprindelige ballet (L'Oiseau de Feu) blev uropført i Paris i år 1910. Premieren var begyndelsen på et spirende samarbejde mellem komponisten Stravinsky og Ballet Russes’ kunstneriske leder Diaghilev. De to modernister Stravinsky og Diaghilev’s forstod at kombinere musik, koreografi og mise-en-scène på en radikal, ny måde, som fik betydning for hele måden at skabe balletkunst på. 
Tim Rushtons bevægelsessprog kombinerer den moderne dans’ flow med klassisk teknik, og netop derfor har han en lidenskabelig forkærlighed for Stravinskys kompositioner. I Rushtons Ildfuglen er iscenesættelsen nutidig og trinnene moderne, mens musikken er, som vi kender den. 
 

På MantziusLive er det ikke tilladt at medbringe overtøj og større tasker i koncertsalen. Vi har to garderober:

- En betalingsgarderobe i tilknytning til foyeren, hvor deponeret overtøj og tasker er under opsyn under hele arrangementet. Det koster 20 kr.

- En gratis garderobe i kælderen uden opsyn med deponeret overtøj og tasker, som er på eget ansvar.

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om et godt arrangement

Vælg dato:

Føj til din kalender

Vælg den kalender du ønsker at bruge fra listen herunder:

Reminder via SMS:

Indtast dit mobilnummer og få en reminder inden start:

Vælg dato:

Login på din profil

Indtast dit brugernavn og din adgangskode: