Nis Bank Mikkelsen m. Jens Schou & Anders Singh Vesterdahl

Friday Five o'clock

Arrangementet er afsluttet

Frederiksværk Musikfestival, Gjethusgade 5, 3300, Frederiksværk

Billetpriser: Generel 20 DKK inkl. gebyr

FREDERIKSVÆRK MUSIKFESTIVAL 2018 - KAMMERMUSIK UDEN GRÆNSER.

NIS BANK MIKKELSEN, fortæller
JENS SCHOU, klarinet
ANDERS SINGH VESTERDAHL, harmonika

ANNE FRANKS DAGBOG

ANNE FRANKS´S DAGBOG er en af de mest læste bøger i verden, og et af de vigtigste vidnesbyrd om udslettelsen af Europas jøder under Anden Verdenskrig. Anne Frank er under jorden på flugt fra nazisterne. I august 1944 blev familiens gemmested afsløret. Hun blev deporteret og døde i Bergen-Belsen tre måneder før hun villle være fyldt 16, og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af britiske tropper. Den stemme, der møder læseren i dagbogen, er en livlig, klarsynet og selvstændig ung pige med egne problemer, længsler, drømme og håb. Det er i dagbogen, som om hun vidste, at hendes ord skulle genlyde langt efter hendes egen fysiske udslettelse.
I koncertens udvalgte tekstafsnit, møder vi en både jublende og fortvivlet ANNE. Tilsvarende har musikken til denne koncert - koraler af J.S.Bach og traditionelle klezmernumre - både jubelen og fortvivlelsen i sig. Otto Frank, Annes far, den eneste overlevende, var den første der læste hendes dagbog, tilbage i Amsterdam. Nis Bank-Mikkelsen læser Dagbogen som var han den første.
Klezmermusikken var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2.verdenskrig og som sådan skæbneforbundet med jødernes historie. I Bach´s kirkemusikalske værker til brug ved den protestantiske gudstjeneste er koralen helt central. En række af disse koraler spilles til koncerten.

DØRENE ÅBNES 1 TIME FØR KONCERTEN - DØRENE TIL SALEN ÅBNES 30 MIN. FØR KONCERTEN.

Tip en ven

Her kan du tippe en ven om et godt arrangement

Vælg dato:

Føj til din kalender

Vælg den kalender du ønsker at bruge fra listen herunder:

Reminder via SMS:

Indtast dit mobilnummer og få en reminder inden start:

Vælg dato:

Login på din profil

Indtast dit brugernavn og din adgangskode: